Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het museum en beginnen om 14.00 uur.

Programma.

Zondag 31 maart: Elli Slier-Katz
Elli Katz is geboren in 1933 in Amsterdam. De kinderen Katz moeten in 1942 onderduiken. Elli komt terecht in een gereformeerd gezin in Friesland. Na de bevrijding wordt Elli door hen geadopteerd. Haar ouders blijken in Auschwitz te zijn vermoord. Haar broertje en zus overleven de oorlog wel

Zondag 28 april: Over Philip Mechanicus
Zijn kleindochter Elisabeth Oets en zijn biograaf Koert Broersma verzorgen samen een ooggetuigenlezing over Philip Mechanicus (1889-1944). Hij was een joodse journalist die met In Depot een van de meest complete en indringende dagboeken heeft geschreven over het leven in Kamp Westerbork.

De ooggetuigenlezingen worden verzorgd door het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden. Wilt u ook een gastspreker aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.
 

Terug naar overzicht